Európa

Hölvényi: Világszerte jelen van a keresztényüldözés

Ország: 
Magyarország

Az egyházügyi államtitkár szerint a vallás- és keresztényüldözés világszerte jelen van napjainkban. Hölvényi György erről a Keresztényüldözés a XXI. században című konferencián beszélt. A kereszténydemokrata politikus az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Barankovics Akadémia Alapítvány által szervezett tanácskozáson rámutatott: a vallási üldözés és a vallási diszkrimináció között különbséget kell tenni, de beletörődni egyikbe sem szabad.

Felekezeti alapon listáz a HVG

Ország: 
Magyarország

Katolikus és református kórusvezetőkről és más keresztény közösségek tagjairól készített listát a HVG. A hetilap aktuális számában többek között a „nyilvános felekezeti kötődéssel” rendelkező tankerületi igazgatók lajstromával kívánja igazolni címlapsztorija fő állítását, mely szerint túlzott állami befolyás és ideológiai nyomás válhat uralkodóvá az oktatásban.

Gyűlöletkeltéssel vádolják a homoszexuálisok a katolikus püspököt

Ország: 
Spanyolország

2012 áprilisa óta homoszexuális aktivisták azért lobbiznak, hogy elítéljék Alcala de Henares egyházmegye püspökét, Juan Antonio Reig Pla-t, amiért hangoztatta a Katolikus Egyház homoszexuálisokkal szembeni álláspontját. A püspököt katolikus orvosokból álló nemzetközi szervezet védi.

Molotov-koktélt dobtak a monorierdei templomra

Ország: 
Magyarország

Megpróbálták felgyújtani a katolikus templomot a Pest megyei Monorierdőn vasárnap reggel.A sekrestye ablakát betörték, és molotov-koktélt dobtak be az épületbe. A támadóknak csak azért nem sikerült nagyobb kárt okozniuk, mert az üveg a talpára esett és nem tört össze. A benzin azonban így is elégett, ezért gyakorlatilag minden falat összekormoztak a lángok. A Monori Rendőrkapitányság lapunkat arról tájékoztatta, hogy az ügyben eljárás indult, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak bővebb tájékoztatást.

Oldalak