Feministák levágnak egy fakeresztet a „Pussy Riot“ tagjainak elítélése miatt

Ország: 
Ukrajna

Augusztus 17-én tették fel az internetre, ez  a videó FEMEN ukrán feminista aktivistáinak „villám-akcióját“ mutatja be, amint levágnak egy fakeresztet Majdanyj Nezalezhnosti (Kijev, Ukrajna) domb magaslatában „tiltakozásképp“ az orosz punk Pussy Riot 3 tagjának elítélése ellen.

A levágott kereszt emléket állított annak a több millió áldozatnak, akik a Sztálin idején történt, előre megtervezett ukrajnai éhinségben haltak meg.

A Pussy Riot tagjai az Orosz Ortodox Megváltó Krisztus moszkvai székesegyházban elénekelték a „Punk imájukat” ezzel tiltakozva az orosz bírósági döntés ellen.

 

Megsértették az Orosz Ortodox hívők nagy részét, kaptak 2 év letöltendő szabadságvesztést, a nyugati liberális sajtó nagy tiltakozáshullámba kezdett, eredménytelenül.

 

Az Európai Biztonsági és Együttműködési szervezet (EBESZ), jelentést tett ma egy nyilatkozatban erről a „veszélyes tendenciáról, mely a véleménynyilvánítás szabadságát csökkenti…”

Az üggyel Magyarországon is foglalkoztak mind a konzervatív mind a liberális oldal képviselői. Ajánlom nektek Rajcsányi Gellért írását, aki összefoglalta az előzményeket és a tanúságokat.

 

 

Forrás: www.christianophobie.fr