Európa

Feministák levágnak egy fakeresztet a „Pussy Riot“ tagjainak elítélése miatt

Ország: 
Ukrajna

Augusztus 17-én tették fel az internetre, ez  a videó FEMEN ukrán feminista aktivistáinak „villám-akcióját“ mutatja be, amint levágnak egy fakeresztet Majdanyj Nezalezhnosti (Kijev, Ukrajna) domb magaslatában „tiltakozásképp“ az orosz punk Pussy Riot 3 tagjának elítélése ellen.

Keresztényüldözés a XXI. században - konferencia

Ország: 
Magyarország

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Barankovics Akadémia Alapítvány tisztelettel meghívja Önt a Hit Évében, 2012. december 1- jén, szombaton 10 órától a "Keresztényüldözés a XXI. században” címmel megrendezett konferenciára, melyet a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem II. János Pál pápa termében tartunk (Budapest, VIII. kerület, Szentkirályi utca 28.). 

Hölvényi: Világszerte jelen van a keresztényüldözés

Ország: 
Magyarország

Az egyházügyi államtitkár szerint a vallás- és keresztényüldözés világszerte jelen van napjainkban. Hölvényi György erről a Keresztényüldözés a XXI. században című konferencián beszélt. A kereszténydemokrata politikus az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) és a Barankovics Akadémia Alapítvány által szervezett tanácskozáson rámutatott: a vallási üldözés és a vallási diszkrimináció között különbséget kell tenni, de beletörődni egyikbe sem szabad.

Oldalak