Európa

Felekezeti alapon listáz a HVG

Ország: 
Magyarország

Katolikus és református kórusvezetőkről és más keresztény közösségek tagjairól készített listát a HVG. A hetilap aktuális számában többek között a „nyilvános felekezeti kötődéssel” rendelkező tankerületi igazgatók lajstromával kívánja igazolni címlapsztorija fő állítását, mely szerint túlzott állami befolyás és ideológiai nyomás válhat uralkodóvá az oktatásban.

Gyűlöletkeltéssel vádolják a homoszexuálisok a katolikus püspököt

Ország: 
Spanyolország

2012 áprilisa óta homoszexuális aktivisták azért lobbiznak, hogy elítéljék Alcala de Henares egyházmegye püspökét, Juan Antonio Reig Pla-t, amiért hangoztatta a Katolikus Egyház homoszexuálisokkal szembeni álláspontját. A püspököt katolikus orvosokból álló nemzetközi szervezet védi.

Molotov-koktélt dobtak a monorierdei templomra

Ország: 
Magyarország

Megpróbálták felgyújtani a katolikus templomot a Pest megyei Monorierdőn vasárnap reggel.A sekrestye ablakát betörték, és molotov-koktélt dobtak be az épületbe. A támadóknak csak azért nem sikerült nagyobb kárt okozniuk, mert az üveg a talpára esett és nem tört össze. A benzin azonban így is elégett, ezért gyakorlatilag minden falat összekormoztak a lángok. A Monori Rendőrkapitányság lapunkat arról tájékoztatta, hogy az ügyben eljárás indult, de a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adtak bővebb tájékoztatást.

Para-Kovács szavai kiverték a biztosítékot

Ország: 
Magyarország

Bakács Tibor, a Klubrádió műsorvezetője szerdán a rádió hullámhosszán szólította fel Para-Kovács Imrét, előző napi beszélgetőpartnerét, hogy kérjen bocsánatot egyik kijelentéséért. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke közleményében "aljas provokációnak, a keresztények, a kereszténység elleni botrányos kirohanásnak" nevezte az elhangzottakat. Para-Kovács Imrét az MTI kora este nem tudta elérni.

Összefirkálták Szűz Mária szobrát Törökbálinton

Ország: 
Magyarország

Ocsmány tartalmú falfirkával csúfították el Törökbálinton a Boldogságos Szűz Mária-szobor talapzatát, s egy helyi iskola falát is megrongálták; az ismeretlen elkövetők ellen eljárás indult - közölte a város önkormányzata és a rendőrség szerdán az MTI-vel. Tavaly októberben a szintén törökbálinti Walla-mauzóleum két falát fújta le festékszóróval egy 14 éves fiú, akit elfogtak.

Oldalak