Para-Kovács szavai kiverték a biztosítékot

Ország: 
Magyarország

Bakács Tibor, a Klubrádió műsorvezetője szerdán a rádió hullámhosszán szólította fel Para-Kovács Imrét, előző napi beszélgetőpartnerét, hogy kérjen bocsánatot egyik kijelentéséért. Semjén Zsolt, a KDNP elnöke közleményében "aljas provokációnak, a keresztények, a kereszténység elleni botrányos kirohanásnak" nevezte az elhangzottakat. Para-Kovács Imrét az MTI kora este nem tudta elérni.

Para-Kovács Imre a műsorban - az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) KDNP-s tagja, Tirts Tamás közlése szerint – 2010. január 19-én azt mondta: "egy gyerek fejlődését két dolog tudja délelőtt tönkretenni, a kereszténység és a pornográfia". 

Bakács Tibor szerda délután azt mondta, "a műsoromban elhangzott egy nagyon szerencsétlen mondat, amit, szerintem, Para-Kovács Imre szellemesnek vélt. Az az igazság, hogy én már az adásban is elhatárolódtam ettől, többször is. Nem is nekem és a rádiónak kellene bocsánatot kérni, hanem Para-Kovácsnak. Abban bízom, hogy ezt majd megteszi" - tette hozzá a műsorvezető. "Para, kérjél bocsánatot!" - zárta szavait Bakács, aki az Ötös című műsorban mondta el rövid nyilatkozatát. 

Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, a Fidesz-KDNP frakciószövetség társelnöke közleményében "aljas provokációnak, a keresztények, a kereszténység elleni botrányos kirohanásnak" nevezte az elhangzottakat. Ez a destruktív viselkedés csak egy frusztrált kisebbség sajátja, és visszhangtalan marad a magyar társadalomban - írta Semjén Zsolt.

"Nem ülünk fel az aljas provokációnak" - hangsúlyozta, megerősítve a frakciószövetség azon elhatározását, hogy semmilyen közösséget nem vállalnak a Klubrádióval, vagyis nem hajlandóak megszólalni a hullámhosszán. 

Tirts Tamás, az ORTT tagja szerdán sürgősséggel hatósági vizsgálat elrendelését szorgalmazta, de közlése szerint a testület baloldali többsége nem támogatta a javaslatot. "Úgy vélem, az elhangzottak felvetik a médiatörvény és az alkotmány által védett alapértékek sérelmét, valamint alkalmasak a keresztény emberek vallási érzékenységének megsértésére" - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében.

 

Forrás: www.hirado.hu