Gyűlöletkeltéssel vádolják a homoszexuálisok a katolikus püspököt

Ország: 
Spanyolország

2012 áprilisa óta homoszexuális aktivisták azért lobbiznak, hogy elítéljék Alcala de Henares egyházmegye püspökét, Juan Antonio Reig Pla-t, amiért hangoztatta a Katolikus Egyház homoszexuálisokkal szembeni álláspontját. A püspököt katolikus orvosokból álló nemzetközi szervezet védi.



Reig püspök ellen komoly támadások indultak, miután a nagypénteki beszédben elítélte a homoszexuális cselekedeteket, és azt mondta, amikor a homoszexuális indíttatásúak meleg éjszakai bárokat látogatnak, azok az életük során megismerhetnek egyfajta „poklot”.


Később a Religion en Libertad internetes hírforrásnak adott interjújában a püspök megismételte, hogy az ilyen „viselkedésű” emberek tényleg egy „földi pokolba” kerülnek, majd kijelentette, hogy szerinte a homoszexuális hajlam terápiás eszközökkel gyógyítható.



A vitára reagálva a Leszbikusok, Melegek, Transzszexuálisok és Biszexuálisok Állami Szövetsége (FELGTB) a Madridi Meleg Szövetségekkel közösen elmondták, hogy azt tervezik, hogy „gyűlöletkeltés” miatt vádat emelnek a püspök ellen. A 2 szervezet nyíltan elítélte a Katolikus Egyház ellenük megfogalmazott hivatalos tanítását, mondván ezek az eszmék az „elkülönülést és a megkülönböztetést hirdetik”, amiket a spanyol alkotmány nem támogat.



Április 17-én a Katolikus Orvosok Egyesületeinek Nemzetközi Szövetsége kiadott egy közleményt miszerint mind Reig püspök, mind a Katolikus Egyház tanítása mellett kiáll.  Megerősítették azt a megkülönböztetést, amit már maga Reig püspök is megtett, amikor a Szövetség hangsúlyozta, hogy a katolikus orvosok tisztelik a meleg hajlamú embereket, de a Katolikus Egyház homoszexuális gyakorlat ellen szóló tanítását ők is csak megerősíteni tudják.



A Religion en Libertadnak adott interjújában maga a püspök is elítélte a homoszexuális hajlamúak elleni diszkriminációt, de azt is megjegyezte, hogy a Katolikus Egyház mindig is azt tanította, hogy ösztönösen ördögi tett az, ha valaki enged az ilyen hajlamoknak. 


 


Forrás: www.intoleranceagainstchristians.eu