Radikális muzulmán prédikátor: a muzulmánok meg kell, hogy akadályozzák a Pápa látogatását

Ország: 
Libanon

Omar Bakri kijelentette: a muzulmánok meg kell, hogy akadályozzák azt, hogy a Keresztesek vezetője az országukba látogasson.

Kiemelte, hogy XVI Benedek Pápa, aki szeptemberben látogat Libanonba „csúnya szavakat használt az iszlám vallás és a Profétája ellen”. A Pápa a 2006. szeptember 12-én tartott előadást a Regensburgi Egyetemen ahol II. Paleologosz Manuel bizánci császárt idézte. Az akkori beszéd része „meglepő számunkra, hogy a császár milyen nyersességgel fordul beszélgetőpartneréhez: Mutasd meg nekem, mi újat hozott Mohamed, és csak rossz és embertelen dolgokat fogsz találni, mint az a rendelkezése, hogy az általa hirdetett hitet karddal kell terjeszteni”.

A félreértelmezett rész a „... meglepő számunkra, hogy a császár milyen nyersességgel, számunkra elfogadhatatlan nyersességgel fordul beszélgetőpartneréhez”

Heves tiltakozások törtek ki az muzulmán többségű országokban, és XVI Benedek többször is bocsánatot kért a nyilvánosság előtt.

Kijelentette, hogy a Pápa bocsánatot kell kérjen és el kell határolódjon minden hasonló megjegyzéstől, és felszólítja a muzulmánokat hogy ne engedjék be az országukba mert e kijelentések szándékosak voltak és megbocsáthatatlanok.

Omar Bakri egyébként egy szalafista sejk aki a 2001. szeptember 11-i támadásokat „Varázslatos”-nak nevezte. 1986-tól 2005-ig Nagy-Britanniában élt, a londoni, 2005. július 7-i robbantás-sorozat számos kivitelezőjével személyes kapcsolatban állt, a robbantások előtt Libanonba költözött, azóta sem vonták felelősségre.

 

Forrás: www.tayyar.org